Als de Coronabeperkingen het weer toelaten starten wij binnenkort weer een opleidingscursus EHBO.

De Cursus is geschikt voor iedereen die wil leren om op een veilige en effectieve manier eerste hulp te bieden. De cursist volgt eerst een officiële e-learning goedgekeurd door het Oranje Kruis om vervolgens goed voorbereid naar de praktijkbijeenkomsten te kunnen gaan. Tijdens de e-learning leert de cursist de toestand van een slachtoffer en verschillende wonden en letsels te beoordelen. Denk bijvoorbeeld aan het herkennen van bewusteloosheid, een beroerte, brandwonden, botbreuken en wervelletsel. Tijdens de praktijkbijeenkomsten gaat de cursist de diverse eerstehulphandelingen oefenen. Een aantal voorbeelden van de eerstehulphandelingen die geoefend worden zijn: reanimeren, een AED gebruiken, verbanden aanleggen en buikstoten toepassen bij verstikking. Na de EHBO-praktijkbijeenkomst kan opgegaan worden voor het officiële examen van het Oranje Kruis. Deze wordt afgenomen door externe examinatoren. Bij een voldoende beoordeling ontvangt de cursist een erkend diploma van het Oranje Kruis.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die als eerstehulpverlener is aangewezen of zich vrijwillig heeft aangemeld. Iedereen die op de juiste wijze eerste hulp wil kunnen verlenen. 

Aanpak

Doordat iedere cursist zich voorbereidt op de praktijkbijeenkomst door middel van e-learning is het basiskennisniveau van iedere cursist gelijk. Hierdoor kunnen basis- en herhalingscursisten samen een praktijkbijeenkomst volgen en kunnen wij de praktijkbijeenkomsten makkelijker plannen. Tijdens deze cursus oefen je in kleine subgroepen van 3-4 personen, zodat je kunt leren van elkaar. De praktijkbijeenkomst duurt totaal ongeveer 6 uur verdeel over 2 of 3 bijeenkomsten. De docenten zijn Oranje Kruis- en NRR-gecertificeerd.

 

Aanvullende ziektekostenverzekering?

Wanneer u een aanvullende ziektekostenverzekering heeft afgesloten is het advies om uw polis er nog eens op na te slaan. Er zijn ziektekostenverzekeraars die een vergoeding bieden voor de cursuskosten. Meer informatie vindt u op deze website.

Controleer hier de mogelijke vergoeding van uw zorgverzekeraar

 

Aanmelden of extra informatie kan via de secretaris van de vereniging. Hieronder:

E.H.B.O.ver. afd. Rolde

secr.: Henny Lensing

Elperstraat 9a

9443 TL Schoonloo

tel: 0592-501280 of 06-18029032

mail: ghlensing@hotmail.com